Hyttevaktinstruks

Hyttevaktinstruks Venåshytta

Informasjon for sesongen høsten 2023 og våren 2024:

Oppdatert 3. januar 2024:

 

OBS 1: Hver familie har med seg 3 liter vaffelrøre. OBS.OBS: Oppskrift på god vaffelrøre finnes i bunn av denne instruksen – det er viktig at vi selger GODE vafler. Prøv denne oppskriften!!!
OBS 2: Vi har delt ut ni gavekort som gir innehaverne rett til gratis vaffel og kaffe/brus. Et eksempel på gavekortet vil bli slått opp på kjøkkenet.
OBS 3: Bergvarmeanlegget er i drift – ikke rør termostater – bortsett fra  i stor peisestue.  I stor peisestue kan du sette temperaturrattet på 20 grader på stor vifte. Se instruks over  vifte.
Så til selve vakta:

Hytta åpner klokka 11 og stenger klokka 15. (Beregn ca 1 times jobb med vask og rydding etter stengetid.

Vaktene møter senest kl 10.30. Den som står oppført øverst på lista må huske nøkler og ÅPEN- SKILT. Kontantkasse og ipad er på hytta.

ÅPEN-SKILT henges opp ved Asakveien som underskilt til Venåshytta.

Oppgavene før hytta åpner er:
  • Lås opp hoveddør
  • Sjekk at toalettet ved garderoben er rent og pent, og har toalettpapir tilgjengelig.
  • Åpne døra til lekerommet (Klubbrom), finn fram leker.
  • Sett ut sponsorskilt for Berg Sparebank for kaffe og vaffelavtale nedenfor trappa opp til hovedinngang – skiltet finnes i garderoben
  • Tenn taklys, vegglys og tenn på stearinlys på bordene. Små lysholdere i lille peisestue, store i store peisestue.
  • Skru opp varme til 20 grader på stor vifte i store peisestue. (se instruks)
  • Start vaffelsteking tidlig slik at det er en del klare når hytta åpnes. Settes fram i disken.
  • Sett infofoldere fram på bordene (finnes på kjøkkenet) ikke nok til alle bord.
  • Ta ned vimpelen fra flaggstanga og heis flagget som ligger i garderoben
  • Tenne opp i begge peisene
  • Ta fram varer for salg og sett dem fram i disken– hentes på brusrom –lås opp brusskap ved disken – nøkkel til brusskap finnes i brusrom.
  • Sett kopper og asjetter klar på disken
  • Trakte 2-3 kanner med kaffe – se instruks over trakter
  • Vann til buljong, kakao og toddy varmes i vannkoker
  • Purker, som finnes i fryser, tines i mikro – deles i fire og påføres smør og gul og brun ost. Settes fram i disken. Tin opp bare 2 av gangen, det går lite av purker.
  • Smør, ost, syltetøy, fløte og solbærsaft til toddy finnes i kjøleskapet.
  • Kakao, te, sukkerbiter og buljong finnes i merket overskap
  • Sjokolade finnes i brusrommet
  • Klargjør ipad som brukes til å taste inn varer som selges – husk alt salg skal slås inn på ipaden, både kontant, vipps og kort. (se egen instruks for den)

 

Oppgaver under åpningstiden av hytta:
  • Rydd og tørk av bord med såpevann – ikke bruk antibac eller lignende, som ødelegger lakken.
  • Etterfyll med ved fra vedboden ute – nøkkel til vedbod på vaktnøkkelknippe.
  • Kjør en oppvaskmaskin ved behov- programmet tar 25 minutter. Se instruks over maskinen.

 

Oppgaver etter stengetid:

  • Lekerommet ryddes -leker i egen kasse og hylle.
  • Store peisestue: Slå ned varmen som instruksen sier.
  • Feie og vaske alle gulv i rom som har vært brukt.
  • Alt som har vært i bruk av kjøkkenutstyr, kopper, kniver og annet kjøres i oppvaskmaskin og ryddes på plass.
  • Salgsvarer ryddes på plass inn i brusrom.
  • Noe brus og vann lagres i brusskap ved disken og låses. Resten på brusrommet.
  • Peisved etterfylles
  • Flagg fires og henges til tørk i garderoben, og vimpel heises på flaggstanga.
  • Kontanter fra salget telles opp i egen svart kasse og noteres i kassabok. Det totale kontantbeløp skal skrives inn i boka etter hver vakt.
  • Slå av ladet ipad og legg i egen plastboks.
  • Kassa og ipaden settes i brusrommet som skal låses.
  • Mangler det varer for salg eller begynner å bli lite, noter dette i notisbok under oppslagstavle på kjøkkenet.
  • Sjekk at alle vinduer og dører er låst, slå av alle lys inne.
  • Nøkler og ÅPEN-skilt leveres til øverste navn på neste vaktlag – se hyttevaktlista på oppslagstavla på kjøkkenet.
Oppskrifter:

VAFFELOPPSKRIFT (Fint hvis flest mulig bruker denne fordi den gir gode vafler)

Denne oppskriften gir ca. 3 liter ferdig røre.

5-6 egg

1 ½ dl. sukker –  piskes til tykk eggedosis

1 dl smeltet smør/marg. (ca 100 g)  avkjølt

1 beger 20% rømme

½ l kefir/kulturmelk

1 l helmelk

1-2 ts. kardemomme

1-2 ts.  bakepulver

evt. litt vaniljesukker

 Mel til passe tykk røre tilsettes (røren må ikke være for tynn)

 

Kaffe: oppskrift på veggen ved kaffemaskin,

Toddy: 1 drammeglass ned solbærsaft pr. krus

Buljong: 1 pose pr kopp eller en teskje hvis buljong finnes på glass.

Kakao: 1 pose pr. stort krus

 

Lykke til med vakta og takk for at du stiller opp for Gimle IF!!