Hyttevaktinstruks

Hyttevaktinstruks Venåshytta

 

Denne er oppdatert 2. mars 2022:

Først om smittevern:

Vi setter fortsatt fram antibac-automat innenfor hoveddøra og antibac-flasker på bordene. 

Det er ikke påkrevd å gjøre ytterligere tiltak, bortsett fra å huske på å holde avstand og vaske hender en gang i blant for hyttevaktene.

Så til selve vakta:

Hver familie har med seg 3-4 liter vaffelrøre. 

Hytta åpner klokka 11 og stenger klokka 15.

Vaktene møter senest en halvtime før hytteåpning. ÅPEN-SKILT henges opp ved Asakveien som underskilt til Venåshytta.

Oppgavene før hytta åpner er:

  • Antibac-automat settes innenfor hoveddør med plastdeksel under for å beskytte verandagulv mot søl.

Instruks for automaten:  Hent svart plastnøkkel på oppslagstavle på kjøkkenet. Åpne lokket på toppen med svart plastnøkkel. Velg en dråpe og trykk kort på on-knappen. Da skal det komme grønne blink. Test at automaten fungerer ved å føre hånden under. Når automaten skal stenges, trykk kort på off-knappen og du får et rødt lys. (Denne instruksen henger også på kjøkkentavla)

  • Lås opp hoveddør
  • Sett ut sponsorskilt for Berg Sparebank for kaffe og vaffelavtale nedenfor trappa opp til hovedinngang – skiltet finnes i garderoben
  • Tenn taklys og tenn på stearinlys på bordene.
  • Hvert bord bør ha en antibacflaske.
  • Sett infofoldere fram på bordene, ikke nok til alle bord.
  • Fire vimpelen og heise flagget som ligger i garderoben
  • Tenne opp i begge peisene
  • Kontroller at det er papir og søppelpose på WC i garderoben
  • Ta fram varer for salg og sett dem fram i disken– hentes på brusrom –lås opp brusskap ved disken –  nøkkel til brusskap finnes i brusrom.
  • Sett kopper og asjetter klar på disken
  • Start vaffelsteking tidlig slik at det er en del klare når hytta åpnes. Settes fram i disken.
  • Trakte 2-3 kanner med kaffe – se instruks over trakter
  • Vann til buljong, kakao og toddy varmes i vannkoker
  • Purker, som finnes i fryser, tines i mikro – deles i fire og påføres smør og gul og brun ost. Settes fram i disken. Tin opp bare 2 av gangen, det går lite av purker.
  • Smør, ost, syltetøy, fløte og solbærsaft til toddy finnes i kjøleskapet.
  • Kakao, te, sukkerbiter og buljong finnes i merket overskap
  • Sjokolade finnes i brusrommet
  • Klargjør ipad som brukes til å taste inn varer som selges – husk alt salg skal slås inn på ipaden. (se egen instruks for den)

 

Oppgaver under åpningstiden av hytta:

  • Rydd og tørk av bord med såpevann – ikke bruk antibac eller lignende, som ødelegger lakken.
  • Etterfyll med ved fra vedboden ute – nøkkel til vedbod på vaktnøkkelknippe.
  • Kjør en oppvaskmaskin ved behov- programmet tar 25 minutter. Se instruks over maskinen.

 

Oppgaver etter stengetid:

  • Antibac-automat slås av.
  • Feie og vaske alle gulv i rom som har vært brukt.
  • Alt som har vært i bruk av kjøkkenutstyr, kopper, kniver og annet kjøres i oppvaskmaskin og ryddes på plass.
  • Salgsvarer ryddes på plass inn i brusrom.
  • Peisved etterfylles
  • Flagg fires og henges til tørk i garderoben, og vimpel heises
  • Kontanter fra salget telles opp i egen svart kasse. Ellers betaler folk med kort eller vipps. Alt salg skal tastes inn på iPaden.
  • Følg rutine for føring av kontantbeholdning  – beskrivelse av rutine finnes i notatblokk i kassa.
  • Slå av ipad og legg i egen plastboks.
  • Kassa og ipaden settes i brusrommet som skal låses.
  • Mangler det varer for salg eller begynner å bli lite, noter dette i notisbok ved oppslagstavle på kjøkkenet.
  • Sjekk at alle vinduer og dører er låst, slå av alle lys inne.
  • Nøkler og ÅPEN-skilt leveres til øverste navn på neste vaktlag – se hyttevaktlista på oppslagstavla på kjøkkenet.

Oppskrifter: Kaffe: oppskrift på veggen ved kaffemaskin,

Toddy: 1 drammeglass ned solbærsaft pr. kopp,

Buljong: 1 pose pr kopp eller en teskje hvis buljong finnes på glass.

 

Lykke til med vakta!!