Hyttevaktinstruks

Hyttevaktinstruks Venåshytta

Denne er oppdatert etter at vi har gjennomført de tre første hyttevaktene 2021 og erfaringer derfra. Det er lettet på smittevernreglene, men vi setter fortsatt fram antibac-automat utenfor hoveddør og antibac-flasker på bordene.

Hver familie har med seg 3 liter vaffelrøre.

Det er mulig å hente overflødige bakevarer hos Motz på lørdager, like før stengetid klokka 15 (bør hentes mellom 14.50 og 15) – som kan selges på hytta på søndagene. (Kake 15 kroner)

Hytta åpner klokka 11 og stenger klokka 15.

Vaktene møter senest en halvtime før hytteåpning. ÅPEN-SKILT henges opp ved Asakveien

Oppgavene før hytta åpner er:

• Antibac-automat hentes på KLUBBROMMET og settes ut, utenfor hoveddør med plastdeksel under for å beskytte verandagulv mot søl. Egen instruks for automaten finnes på tavla på kjøkkenet i egen pose.
  • Ta ned Flue-fanger hvis den henger oppe i taket i Lille peisestue.
  • Lås opp hoveddør
  • Sett ut sponsorskilt for kaffe og vaffelavtale nedenfor trappa opp til hovedinngang – skiltet finnes i garderobe ved WC
  • Tenn taklys og tenn på stearinlys på bordene.
  • Hvert bord bør ha en antibacflaske (I brett på brusrommet)
  • Kontroller at dørene til begge badstuene er lukket
  • Fire vimpelen og heise flagget som ligger i garderoben ved WC
  • Tenne opp i begge peisene
  • Kontroller at det er papir og søppelpose på WC ved Store peisestue
  • Lås opp brusskap og ta fram varer for salg – hentes på brusrom – nøkkel til brusskap ved disken finnes i brusrom.
  • Sett kopper og asjetter klar på disken
  • Start vaffelsteking tidlig slik at det er en del klare når hytta åpnes. Settes fram i disken.
  • Trakte 2-3 kanner med kaffe – se instruks over trakter
  • Vann til buljong, kakao og toddy varmes i vannkoker
  • Purker, som finnes i fryser, tines i mikro – deles i fire og påføres smør og gul og brun ost. Settes fram i disken. Tin opp 2 av gangen
  • Smør, ost, syltetøy, fløte og solbærsaft til toddy finnes i kjøleskapet.
  • Kakao, te, sukkerbiter og buljong finnes i merket overskap
  • Sjokolade finnes i brusrommet
  • Klargjør ipad som brukes til å taste inn varer som selges (se egen instruks for den)

Oppgaver under åpningstiden av hytta:

• Rydd og tørk av bord med såpevann – ikke bruk antibac eller lignende, som ødelegger lakken.
  • Etterfyll med ved fra vedboden ute – nøkkel til vedbod på vaktnøkkelknippe.
  • Kjør en oppvaskmaskin ved behov- programmet tar 25 minutter

Oppgaver etter stengetid:

• Antibac-automat settes tilbake på KLUBBROM – husk å slå av maskinen.
  • Heng opp Flue-fanger i Lille peisestue
  • Feie og vaske alle gulv i rom som har vært brukt.
  • Alt som har vært i bruk av kjøkkenutstyr, kopper, kniver og annet kjøres i oppvaskmaskin og ryddes på plass.
  • Salgsvarer ryddes på plass
  • Peisved etterfylles
  • Flagg fires og henges til tørk i garderoben, og vimpel heises
  • Kontanter fra salget telles opp i egen svart kasse. Ellers betaler folk med kort eller vipps. Alt salg skal tastes inn på iPaden.
  • Følg rutine for føring av kontantbeholdning og levering av denne til Berg sparebank –beskrivelse av rutine finnes i notatblokk i kassa.
  • Slå av ipad og legg i egen plastboks.
  • Kassa og ipaden settes i brusrommet som skal låses.
  • Mangler det varer for salg eller begynner å bli lite, noter dette i notisbok ved oppslagstavle på kjøkkenet.
  • Sjekk at alle vinduer og dører er låst, slå av alle lys inne.
  • Nøkler og ÅPEN-skilt leveres til øverste navn på neste vaktlag – se hyttevaktlista på oppslagstavla på kjøkkenet.

Oppskrifter: Kaffe: oppskrift på veggen ved kaffemaskin,

Toddy: 1 drammeglass ned solbærsaft pr. kopp,

Buljong: 1 pose pr kopp