Hyttevaktinstruks Venåshytta
Det kommer en revidert utgave av instruksen før neste sesong – som starter opp høsten 2023.
Så til selve vakta:
Hver familie har med seg 3 liter vaffelrøre. OBS.OBS: Oppskrift på god vaffelrøre finnes i bunn av denne instruksen – det er viktig at vi selger GODE vafler. Prøv denne oppskriften!!!
Hytta åpner klokka 11 og stenger klokka 15. (Beregn ca 1 times jobb med vask og rydding etter stengetid.
Vaktene møter senest kl 10.30. Den som står oppført øverst på lista må huske nøkler og ÅPEN- SKILT. Kontantkasse og ipad er på hytta.
ÅPEN-SKILT henges opp ved Asakveien som underskilt til Venåshytta.
Oppgavene før hytta åpner er:
- Antibac-automat settes innenfor hoveddør med plastdeksel på gulvet for å beskytte mot søl.
Instruks for automaten: Hent svart plastnøkkel på oppslagstavle på kjøkkenet. Åpne lokket på toppen med svart plastnøkkel. Velg en dråpe og trykk kort på on-knappen. Da skal det komme grønne blink. Test at automaten fungerer ved å føre hånden under. Når automaten skal stenges, trykk kort på off-knappen og du får et rødt lys. (Denne instruksen henger også på kjøkkentavla)
- Lås opp hoveddør
- Sjekk at toalettet ved garderoben er rent og pent, og har toalettpapir tilgjengelig.
- Åpne døra til lekerommet (Klubbrom) og sett på varmeovner.
- Sett ut sponsorskilt for Berg Sparebank for kaffe og vaffelavtale nedenfor trappa opp til hovedinngang – skiltet finnes i garderoben
- Tenn taklys, vegglys og tenn på stearinlys på bordene.
- Start vaffelsteking tidlig slik at det er en del klare når hytta åpnes. Settes fram i disken.
- Sett infofoldere fram på bordene (finnes på kjøkkenet) ikke nok til alle bord.
- Ny Gimle-flyer (info om Gimle IF) legges på disken slik at folk kan forsyne seg.
- Fire vimpelen og heise flagget som ligger i garderoben
- Tenne opp i begge peisene
- Ta fram varer for salg og sett dem fram i disken– hentes på brusrom –lås opp brusskap ved disken – nøkkel til brusskap finnes i brusrom.
- Sett kopper og asjetter klar på disken
- Trakte 2-3 kanner med kaffe – se instruks over trakter
- Vann til buljong, kakao og toddy varmes i vannkoker
- Purker, som finnes i fryser, tines i mikro – deles i fire og påføres smør og gul og brun ost. Settes fram i disken. Tin opp bare 2 av gangen, det går lite av purker.
- Smør, ost, syltetøy, fløte og solbærsaft til toddy finnes i kjøleskapet.
- Kakao, te, sukkerbiter og buljong finnes i merket overskap
- Sjokolade finnes i brusrommet
- Klargjør ipad som brukes til å taste inn varer som selges – husk alt salg skal slås inn på ipaden, både kontant, vipps og kort. (se egen instruks for den)
Oppgaver under åpningstiden av hytta:
- Rydd og tørk av bord med såpevann – ikke bruk antibac eller lignende, som ødelegger lakken.
- Etterfyll med ved fra vedboden ute – nøkkel til vedbod på vaktnøkkelknippe.
- Kjør en oppvaskmaskin ved behov- programmet tar 25 minutter. Se instruks over maskinen.
Oppgaver etter stengetid:
- Antibac-automat slås av og settes i garderobe.
- Lekerommet ryddes (leker i egen kasse) – slå av varmeovner.
- Feie og vaske alle gulv i rom som har vært brukt.
- Alt som har vært i bruk av kjøkkenutstyr, kopper, kniver og annet kjøres i oppvaskmaskin og ryddes på plass.
- Salgsvarer ryddes på plass inn i brusrom.
- Noe brus og vann lagres i brusskap ved disken og låses. Resten på brusrommet.
- Peisved etterfylles
- Flagg fires og henges til tørk i garderoben, og vimpel heises
- Kontanter fra salget telles opp i egen svart kasse og noteres i kassabok.
- Følg rutine for føring av kontantbeholdning – beskrivelse av rutine finnes i notatblokk i kassa.
- Slå av ladet ipad og legg i egen plastboks.
- Kassa og ipaden settes i brusrommet som skal låses.
- Mangler det varer for salg eller begynner å bli lite, noter dette i notisbok under oppslagstavle på kjøkkenet.
- Sjekk at alle vinduer og dører er låst, slå av alle lys inne.
- Nøkler og ÅPEN-skilt leveres til øverste navn på neste vaktlag – se hyttevaktlista på oppslagstavla på kjøkkenet.
Oppskrifter:
VAFFELOPPSKRIFT (Fint hvis flest mulig bruker denne fordi den gir gode vafler)
Denne oppskriften gir ca. 3 liter ferdig røre.
5-6 egg
1 ½ dl. sukker – piskes til tykk eggedosis
1 dl smeltet smør/marg. (ca 100 g) avkjølt
1 beger 20% rømme
½ l kefir/kulturmelk
1 l helmelk
1-2 ts. kardemomme
1-2 ts. bakepulver
evt. litt vaniljesukker
Mel til passe tykk røre tilsettes (røren må ikke være for tynn)
Kaffe: oppskrift på veggen ved kaffemaskin,
Toddy: 1 drammeglass ned solbærsaft pr. kopp,
Buljong: 1 pose pr kopp eller en teskje hvis buljong finnes på glass.
Lykke til med vakta!!