Hyttevaktinstruks

Hyttevaktinstruks Venåshytta

Det kommer en revidert utgave av instruksen før neste sesong – som starter opp høsten 2023.

Så til selve vakta:

Hver familie har med seg 3 liter vaffelrøre. OBS.OBS: Oppskrift på god vaffelrøre finnes i bunn av denne instruksen – det er viktig at vi selger GODE vafler. Prøv denne oppskriften!!!

Hytta åpner klokka 11 og stenger klokka 15. (Beregn ca 1 times jobb med vask og rydding etter stengetid.

Vaktene møter senest kl 10.30. Den som står oppført øverst på lista må huske nøkler og ÅPEN- SKILT. Kontantkasse og ipad er på hytta.

ÅPEN-SKILT henges opp ved Asakveien som underskilt til Venåshytta.

Oppgavene før hytta åpner er:

  • Antibac-automat settes innenfor hoveddør med plastdeksel på gulvet for å beskytte mot søl.

Instruks for automaten: Hent svart plastnøkkel på oppslagstavle på kjøkkenet. Åpne lokket på toppen med svart plastnøkkel. Velg en dråpe og trykk kort på on-knappen. Da skal det komme grønne blink. Test at automaten fungerer ved å føre hånden under. Når automaten skal stenges, trykk kort på off-knappen og du får et rødt lys. (Denne instruksen henger også på kjøkkentavla)

  • Lås opp hoveddør
  • Sjekk at toalettet ved garderoben er rent og pent, og har toalettpapir tilgjengelig.
  • Åpne døra til lekerommet (Klubbrom) og sett på varmeovner.
  • Sett ut sponsorskilt for Berg Sparebank for kaffe og vaffelavtale nedenfor trappa opp til hovedinngang – skiltet finnes i garderoben
  • Tenn taklys, vegglys og tenn på stearinlys på bordene.
  • Start vaffelsteking tidlig slik at det er en del klare når hytta åpnes. Settes fram i disken.
  • Sett infofoldere fram på bordene (finnes på kjøkkenet) ikke nok til alle bord.
  • Ny Gimle-flyer (info om Gimle IF) legges på disken slik at folk kan forsyne seg.
  • Fire vimpelen og heise flagget som ligger i garderoben
  • Tenne opp i begge peisene
  • Ta fram varer for salg og sett dem fram i disken– hentes på brusrom –lås opp brusskap ved disken – nøkkel til brusskap finnes i brusrom.
  • Sett kopper og asjetter klar på disken
  • Trakte 2-3 kanner med kaffe – se instruks over trakter
  • Vann til buljong, kakao og toddy varmes i vannkoker
  • Purker, som finnes i fryser, tines i mikro – deles i fire og påføres smør og gul og brun ost. Settes fram i disken. Tin opp bare 2 av gangen, det går lite av purker.
  • Smør, ost, syltetøy, fløte og solbærsaft til toddy finnes i kjøleskapet.
  • Kakao, te, sukkerbiter og buljong finnes i merket overskap
  • Sjokolade finnes i brusrommet
  • Klargjør ipad som brukes til å taste inn varer som selges – husk alt salg skal slås inn på ipaden, både kontant, vipps og kort. (se egen instruks for den)

 

Oppgaver under åpningstiden av hytta:

  • Rydd og tørk av bord med såpevann – ikke bruk antibac eller lignende, som ødelegger lakken.
  • Etterfyll med ved fra vedboden ute – nøkkel til vedbod på vaktnøkkelknippe.
  • Kjør en oppvaskmaskin ved behov- programmet tar 25 minutter. Se instruks over maskinen.

 

Oppgaver etter stengetid:

  • Antibac-automat slås av og settes i garderobe.
  • Lekerommet ryddes (leker i egen kasse) – slå av varmeovner.
  • Feie og vaske alle gulv i rom som har vært brukt.
  • Alt som har vært i bruk av kjøkkenutstyr, kopper, kniver og annet kjøres i oppvaskmaskin og ryddes på plass.
  • Salgsvarer ryddes på plass inn i brusrom.
  • Noe brus og vann lagres i brusskap ved disken og låses. Resten på brusrommet.
  • Peisved etterfylles
  • Flagg fires og henges til tørk i garderoben, og vimpel heises
  • Kontanter fra salget telles opp i egen svart kasse og noteres i kassabok.
  • Følg rutine for føring av kontantbeholdning  – beskrivelse av rutine finnes i notatblokk i kassa.
  • Slå av ladet ipad og legg i egen plastboks.
  • Kassa og ipaden settes i brusrommet som skal låses.
  • Mangler det varer for salg eller begynner å bli lite, noter dette i notisbok under oppslagstavle på kjøkkenet.
  • Sjekk at alle vinduer og dører er låst, slå av alle lys inne.
  • Nøkler og ÅPEN-skilt leveres til øverste navn på neste vaktlag – se hyttevaktlista på oppslagstavla på kjøkkenet.

Oppskrifter:

VAFFELOPPSKRIFT (Fint hvis flest mulig bruker denne fordi den gir gode vafler)

Denne oppskriften gir ca. 3 liter ferdig røre.

5-6 egg

1 ½ dl. sukker –  piskes til tykk eggedosis

1 dl smeltet smør/marg. (ca 100 g)  avkjølt

1 beger 20% rømme

½ l kefir/kulturmelk

1 l helmelk

1-2 ts. kardemomme

1-2 ts.  bakepulver

evt. litt vaniljesukker

 Mel til passe tykk røre tilsettes (røren må ikke være for tynn)

 

Kaffe: oppskrift på veggen ved kaffemaskin,

Toddy: 1 drammeglass ned solbærsaft pr. kopp,

Buljong: 1 pose pr kopp eller en teskje hvis buljong finnes på glass.

 

Lykke til med vakta!!