Lysløypa

Lysløypene på Venås

Lysløypene slås på ved mørkets frembrudd, og står vanligvis på fram til klokka 22 hver dag hele uka fra september til mars/april.

På grunn av høye strømpriser har vi bestemt at fra 18. oktober 2022 vil lyset bli slått av klokka 21 og blir helt slått av på lørdager. Dette gjøre i samarbeid med Halden Skiklubb, fordi våre lysløyper henger sammen ved Ekelimoen. Blir det skiføre vil vi vurdere å å gå tilbake til normalen igjen. Vi har søkt om Halden kommune kan bidra med å dekke strømutgiftene i lysløypene. Hvis dette skjer, så vil vi ha normale lystider i løypene igjen.

Vi har to lysløyper; en som strekker seg fra Asakveien til Ekelimoen, og en som er laget som en rundløype oppe på Venåsen. Høsten 2020 ble deler av lysløypene oppgradert da det ble lagt på ny pukk og subbus flere steder i løypene. Det var SparebankStiftelsen DNB og Sparebank1Stiftelsen Østfold og Akershus som bidro med penger til oppgraderingen og firma Leif Grimsrud AS som sto for arbeidene. Våren 2021 ble alle armaturene i lysløypa byttet ut til moderne LED-lys.

Her var det Berg Sparebank og Sparebank1Stiftelsen Halden som bidro med penger og Riis Elektro utførte el-arbeidene med å montere armaturene. Golden AS, også det en Halden-bedrift, leverte rabatterte armaturer. Alle disse bidragsyterne gjorde at vi kunne realisere dette prosjektet. TAKK!