Tur til Himmerikskollen

Gimle IF har også avtale med Runes o-utstyr
13. februar 2025
MANDAGSTUR NR.4 2025. Tur-referat.
I februar-vinteren var vi 11 som ville til HIMMERIK (-skollen).
Så langt sør i vår kommune som det er mulig å komme, der var arenaen for årets 4.tur. Vi har vært på Signebøenfjellet og gikk en fin runde rundt Langevann. (se kart). Det ble en tur på 8-9 km i et drømmevær.
Terrenget var nærmest snøfritt, kulden hadde gjort slutt på alt som heter fukt og søle. Kalde vinterdager uten snø gir noe av det beste underlag en kan ønske seg på tur.
Etter å ha parkert ved gapahuken på Signebøenfjellet dro vi nordover, vekselvis på hyttevei og Olavsleden, som i Norge er fortsettelsen på Bohusleden. Etter å ha krysset bekken som kommer fra Lurkevann tok vi av fra leden og dro mot vest til Lurkevannsmosen. Stien går nord for den, men frosten gjorde det enkelt å gå rett over. Snart skimtet vi Lurkevannet, og vi tok en kort stopp ved gapahuken. Den ligger helt i skyggen for formiddagssolen og derfor ble oppholdet kort.
I moderat stigning sørover, på tydelig og god sti, tok det ikke lang tid før vi var ved Trinsetjern. Der var det deilig å kjenne at vintersolen varmet. Flott sted for en stopp der. Dessverre er det ikke tegnet inn stier mellom Lurkevann/Trinsetjern/Himmerikskollen på noen kart. (Stiene på kartet er etter Tom E. husk). Det er synd, for dette er flott turterreng!
Etter å ha slikket sol ved Trinsetjern, ble kursen, på god sti, satt mot Himmerikskollen. Spredte tegn på steinarbeid så vi på vår ferd. Og så, plutselig sto vi ansikt til ansikt med Himmerikskollen, bratt og lite turvennlig mot sør og øst. Men lurer du deg rundt til vestsiden finner du et et smalt tråkk, til og med et tau til hjelp, som fører deg trygt opp (og ned). I dag var det så bra der oppe at vi prompte bestemte oss for å slå leir der for en liten times tid.
Da timen var over dro vi litt videre vestover mot Drøftetrauet, et spesielt tjern uten verken innløp eller utløp. Da kan vel løsningen bare være at det finnes et oppkomme/ile et sted under vannflaten? Alle svabergene rundt tjernet bidrar sterkt til vakkerheten. Navnet Drøftetrauet har det nok fått etter formen som kan minne om landbruksredskapen drøftetrau.
Det ble også en liten tripp opp på åsen sør for Drøftetrauet for å se utsikten sør- og vestover.
Et stykke nord for Lunden har kartene en inntegnet sti/slep, men den var ikke lett å se, så vi bestemte oss for å droppe den og heller dra mot Lunden og veien/Olavsleden videre fram mot P.
Prima tur!!