Flott turterreng på tur nummer sju

Mandagstur nummer 7 til Ånerødfjella
13. april 2022
Løp sterkt i Monolittenløpet
26. april 2022
MANDAGSTUR NR.7 2022. Tur-referat.
Oppe i skogene østover fra Aspedammen, nærmere bestemt mellom Ørsveien og Ørsjøen, ligger et turområde som fortjener litt mer oppmerksomhet.
Folket som holder til i hytteområdet vest for Blokkemosen er nok rimelig godt kjent tenker jeg, men av den jevne turgåer i Halden er nok terrenget sjelden besøkt. Det er synd, for her møter vi et terreng som inneholder så mye: Flere idylliske tjern, flotte koller med åpen og fin furuskog gir god sikt, stupbratt område som bare kan forseres på noen få plasser, myrer med alt spennende som kan beskues der.
Vi i Gimle-IF mandagsturer ville prøve oss på litt av dette terrenget på årets 7.tur. Oppmøteplass var på den nye flotte p-plassen ved Blokkemosen, litt østover fra Folkevannet.
Vi startet med å gå sørvestover på veien gjennom hyttefeltet. Når alle hyttene var passert var det meningen at vi skulle følge rød/hvite bånd. De fant vi og fortsatte vår ferd sørvestover på det som skal være noe av løypa på Stenhogger-rittet som skal arrangeres senere i år. For gående er terrenget virkelig flott å vandre i, men jeg ønsker nødig å være syklist i det rittet!!!???
Vi kom så vidt inn på veien som fører fram til Eivindsetre, men vi bøyde av og dro fram til det lille tjernet Fiskeløsen. Det var endestasjon på turen i den retningen.
Samme løype tilbake mot hyttefeltet. Som det så ofte er sagt: Fram og tilbake er som to ulike turer!! På denne delen av turen fikk vi med oss post nr. 23 i årets tur-o-opplegg: Kolle.
Vel tilbake ved hyttefeltet la vi så ut på vår andre «fram- og tilbaketur. Denne gang satte vi kurs mot Tvibergtjerna. Der besøkte vi post nr. 21, under skrent, som lå vakkert ved det vestre tjernet. Vi skulle ha to matpauser på denne turen, og den første var her ved Tvibergtjerna. Temperaturen steg raskt denne dagen, likevel valgte vi å legge rasten i solskinnet ved det østre tjernet. Halvveis mette dro vi så tilbake mot hyttefeltet, og derfra fulgte vi rød/hvit-merket vei opp mot «Lyngtoppen» og post nr 22, nordvest for tårn.
På «Lyngtoppen» er det skogkaren Erling Fosser som regjerer. Der er det om og gjøre å ferdes med åpne øyne, for der har tusenkunstneren Erling virkelig slått seg løs! Etter en ny kafferast der fulgte vi løypa til Stenhogger-rittet nedover mot Brutjern. De får nok en frisk ferd nedover lia de som har tenkt seg å starte i det rittet!
PÅ myk og fin sti dro vi til slutt vestover mosen fra Brutjern og til p. En tur på vel 8 km i strålende vårvær var til ende for de 7 som kunne gå mandagstur på en tirsdag.