MANDAGSTUR NR.1 2016. 4.jan.

MANDAGSTUR. NR. 21 2015. 21.des.
9. desember 2015
TIPPETRIM 10.jan.
6. januar 2016

GODT NYTT ÅR TIL ALLE MANDAGSVANDRERE!

Ja, så er vi kommet til et nytt år igjen, og vi går inn i den 11. sesong med mandags- vandringer. Håper alle som ønsker å bli med på turene våre vil få noen gode stunder i den flotte naturen vi har her nede i Norges sørøstre hjørne.

Den første turen i det nye året legger vi til Hovsfjellet. Vi har hatt 2 turer i området, men det er 4-5 år siden siste tur, så det er på tide med en repetisjon, ikke minst for alle som ikke har tatt denne turen sammen med oss.

Parkering blir der bussen har siste stopp på Hovsveien.

Vi går sørøstover gjennom Hovsgrenden til Svarvestolen og videre opp på åsen rett sør for S.stolen og til røysen som ligger der. Vi tar oss ned skaret mellom stupene på vestsiden slik at vi kommer ned til den nedlagte plassen Nyheim. En liten sving ut på Skenåsen for å nyte utsikten må vi unne oss før vi drar til Fattigmannsåsen og Maske- dalen med rike steinhoggerminner. Den lille plassen Sveen passeres før vi går ned til  Monolittbruddet der vi inntar dagens lunsj i le for vinden som skal trekke fra østlig kant ifølge Yr.

Etter pausen drar vi videre nordover til Grønnebakk og går opp den gamle banetraseen til Nokkedalsplatået og videre til Dammen. Derfra er det kort opp til veien og P.

De aller fleste vet nå hva som skal være i sekken, men for eventuelle nykommere:         Mat, drikke, noen kubber til bålet er obligatorisk. I tillegg kommer det du trenger personlig for en vellykket tur.

Vel møtt på Coop/Næridsrød kl. 10.00.