Mandagstur nr. 17, 2014. 27. oktober

MANDAGSTUR NR. 16 2014. 13. okt.
8. oktober 2014
Oppdatert matvaktliste er lagt ut
22. oktober 2014

Elgjakta går mot slutten, men for å være sikre på ikke å komme i skuddlinjen, skal vi også denne mandagen velge et jaktfritt område. Derfor tar vi turen over til Broderfolket og Tresticklan Nasjonalpark. Det blir en forholdsvis lang kjøretur, men ikke verre enn på tur nr. 14 til Sanderødmoen.

 

Vi følger Rv. 21 til Fjell Bru og tar av til Rv. 106 mot Bjørkebekk og over grensen. I Nössemark tar vi av sørover mot Ed og kjører ca, 12 km før vi skal ta av vestover på skogsbilvei mot Råbocken som er start for fotturen. Hvordan skiltingen er nå, der vi skal ta av, vet jeg faktisk ikke, men jeg antar at det står Tresticklan Nasjonalpark. Det kan også stå Råbocken eller Rökullehögen.

 

Fra Råbocken tar vi den merkede stien mot Budalsvika, og etter noen minutter passerer vi grensen til nasjonalparken som ble etablert i 1996, og åpnet av kong Carl Gustav. Snart er vi inne ved sundet mellom Lille og store Tresticklan. Før kunne det være vanskelig å komme over her, og stien fra Näset sørover til Budalsvika ble mer brukt, men i 1996 ble det bygget en gedigen bro her.

 

Vi passerer Svennetjärn ned til venstre, og snart bryter vi av nordover fra stien for å gå opp på Hallåsen. Den  er stupbratt mot øst og ra det høyeste punktet er det fin utsikt i den retningen f. Vi følger åsen videre nordover til vi treffer på stien fra Näset (håper den ikke er helt gjengrodd). Derfra følger vi denne sørover og kommer etter hvert inn på den merkede stien igjen og følger denne fram til Budalsvika. Her tar vi rasten, og været får avgjøre om vi skal gå inn på hytta. Tilbakeveien følger den merkede stien ut til Råbocken igjen. Effektiv gangtid fram og tilbake er 3 – 3½ time.

 

Ta med et par kubber i sekken i tillegg til det du trenger for turen.

 

Vel møtt for avreise fra Coop/Næridsrød kl. 10.00.