Neste mandagstur TIRSDAG 18.mai

Nå er det 33 eiere av stolpene i lysløypa!
5. mai 2021
Vi avholder årsmøte 14. juni
11. mai 2021

På grunn av at 17.mai er på en mandag flytter vi tur nr.6 til tirsdag 18. mai.

På sørsiden av veien mellom Håkenby og Årbu har Gimle IF i godt og vel 50 år hatt o-kart. Først kom Brattåskartet og siden Hiåskartet. Det er det sistnevnte som blir arena for denne turen.

Frammøte blir på parkeringen ved Lindtjern (se kart på Gimle IF – mandagsturer ).

Derfra starter vi å gå kl. 10.00. Vi følger veien mot Håkenby et kort stykke, svinger til venstre mot Hagatjern og fortsetter på sti mot skogsveien mellom Langtjern og Slorer. Etter et kort stykke på den dreier til venstre på sti oppover Bastliåsen, først gjennom gruveområdet og siden stiløst oppe på toppen og nedover sørsiden til skogsveien ( ingen problemer med framkommeligheten).

Vi krysser veien og setter kurs mot toppen som har gitt kartet navn: Hiås. Først på sti og det siste stykket mot toppen stiløst, men med god framkommelighet. Er været på vår side blir det nok rast der oppe.

Samme vei tilbake til veien mot Slorer. Denne gang følger vi den østover til Engkasene. Derfra følger vi god sti i retning Søndre Grøte. ( Har det vært mye nedbør kan det oppstå noen fuktige steder på stien nær Grøte ).Finner vi også Nordre Grøte? Kanskje står Norges høyeste rognetre fortsatt på Grøte?

Avslutningen går på samme sti/vei vi startet turen på ( via Hagatjern ).

Nå er det matpakke som gjelder. Vel møtt!