Med hodelykt i Ertemarka

Farsdag, tåkeskog og tippetrim ble en god miks
14. november 2022
Jubileumstur til Budalsvika
20. november 2022
MANDAGSTUR NR.17 2022. Tur-referat.
Mandagsturen 14.11. var en hodelykttur i Ertemarka. Godt kjent turområde, men det blir noe fremmed over det idet vi trår inn i det komplette mørke som det var denne kvelden.
Helt typisk novembervær: Skyet, 9-10 gr. og duskregn som kom og gikk. 10 stk med hodelykt på plass toget ut fra skianlegget på Ertemoen sånn ca 18.00.
Retningen gikk mot den store blåmerkede stien på Lille Ertes nordside. Grei å gå selv på fuktige dager. Gode klopper gjør bløthølene farbare.
Ved det søndre Småtjern dreide vi ut fra blåmerkede sti og traff snart på lysløypa som går over Blæsehøgda. Vi dro rakt inn på lysløypa som går i retning Krusæter.
Det var lys i løypa, men fraff vi noen trimmere? Nei. Det så ut til at det foregår noe utbedringsarbeider der. Før å være lysløype så trengs det. Den er ganske fuktig enkelte plasser.
Vi fulgte «første avkjøring» til venstre og kom igjen inn i mørket.
Stien på høyden vest for Ormtjern kalles «Åsen rundt». Det er en flott sti i et variert, spennende terreng.
Ved tårnet/gapahukenpå toppen av den gamle alpinbakken slo vi leir og benyttet oss av fasilitetene med bålpanne og tak over hodet. Etter at pølse, suppe, lettøl og kaffe ++ var fortært, dro vi ned gjennom skogen på liten sti og kom ned på Trollstien.
Den fulgte vi forbi hytta og begynte nok en gang på «Åsen rundt»-løypa.
Denne gang satte vi kurs mot Blæsehøgda, krysset lysløypa, dro inn på blåmerket sti forbi et av Småtjerna som forresten hadde fått nytt skilt med navnet Gunntjern. Er dette offisielt eller en privat gimmick?
Det er fin sti gjennom denne skogen fram til den brede blå.. Deretter fulgte vi «utoverløypa» et kort stykke før vi avsluttet langs strandkanten frem mot der Femsjøvannet bobler opp. Ca 7,5 km hyggelig kveldstur var over omtrent 21.45.