Skryter av treningsleiren på Venås

Camilla løp fort i Strømstad
13. juli 2022
Hyggelig besøk av varaordføreren
13. august 2022

Gimle IF har i sommer hatt besøk av rundt 40 unge, lovende orienteringsløpere fra Tsjekkia, som brukte Venåshytta som base under en treningsleir som varte fra 9. til 16. juli.

Tomas Landovsky var leder for løperne og han har laget en liten rapport fra oppholdet. Vi får mye skryt både av Venåshytta og terreng og kart som ble brukt.

Dette skriver han blant annet:

Det er ofte vanskelig å finne gode lokaler til en gruppe på 40 personer i Skandinavia. Men Venåshytta var helt utmerket til vår bruk og er uten tvil den beste hytta vi har besøkt de siste åtte årene, da vi startet slike treningsleirer i Skandinavia.

Terrenget i Halden viste seg å være både fysisk og psykisk vanskelig å beherske, men det var veldig bra at vi ble tilbudt tre helt ulike terrengtyper.

Høiåsmarka var detaljrik med store høydeforskjeller, litt likt som hjemme i Tsjekkia, mens terrenget over Ryggerød var flatt og diffust. Slik type terreng får vi sjelden trent i.

Venåshytta var et behagelig sted å være og vi likte spesielt godt å ha soverom et stykke vekk fra kjøkken og oppholdsrom. Også kjøkkenet fungerte godt for 40 personer og vi var veldig fornøyd med at alle fikk sovemadrasser. Det er vi ikke vant med fra mange andre steder.

I det hele var vi veldig fornøyd med oppholdet og det var virkelig en fornøyelse å oppholde seg i Halden, skriver Landovsky.