Turen gikk på kjente, kjære stier

Nyvalgt styre og ny lov
21. oktober 2020
Vi tar turen til Aspedammen
25. oktober 2020

Bålkos hører med under mandagsturene. Her ved Daltjern.

Her er et lite referat fra MANDAGSTUR NR.17 2020, som gikk av stabelen 19. oktober.
Dersom vi skal sette en tittel på denne mandagsturen må det bli noe som dette: «Høiåsmarka på kjente, kjære stier, på litt kjente stier og på helt nye stier».
Ypperlig turvær
Nok en flott mandag med ypperlig turvær. Den første føling med vinteren som er på vei fikk vi denne mandagsmorgen. Temperatur under 0-streken like før start fra p-plass nederst på Venåsveien, men det gikk ikke lang tid før søylen krøp oppover.
Det ble en flott turdag under en lett sløret oktoberhimmel for de 13 som møtte opp. Ruten vår gikk mye på stier som ikke er tegnet inn på kartet.
Ofte finner vi flotte traseer utenfor de brede, velbrukte turstiene. Egenskapene undring og kartlesing fører oss mange ganger til steder i marka der ikke så mange går, og du verden så mye flott natur vi får oppleve når de nevnte egenskapene settes i sving.
Flotte åser
Som eksempel kan vi fra dagens tur nevne de flotte åsene mellom Holmen og Store Bjørnemyr eller åsen nordvestover fra Daltjern med sikt til venstre ned i Schjelderupdalen. Det er moro å komme på nye steder, men det er også artig å gå på stier vi har gått og løpt på i 5 årtier.
Stadig dukker nye detaljer opp langs stien. Kanskje er det «bare» en kroket furu vi har oversett på tidligere passeringer. Dager som i dag ligger lenge i minnet.
Den klare høstluften, småstoppene med spesielle detaljer, god tid til rast med blikket utover et speilblankt Daltjern, nytelsen over utsikten fra Brannfjellet, besøket i Høiåshytta 1891 – 1901 med beliggenhet i en bortgjemt myr, å få ta den obligatoriske stoppen ved Gørrtjern eller å oppdage og bruke småsti- mulighetene på begge sider av lysløypa nedover mot Venåstraktene.
Og ikke å forglemme; få avslutte turen på en helt ny Venåsvei.
Alt dette og mer til ga oss en perfekt dag. Høiåsmarka!
Vi sees igjen!