Vi besøkte juvet ved Buretfjellet

Ny TIPPETRIM søndag 22.november
14. november 2020
Over 100 deltok på Tippetrimmen!
22. november 2020
Trygve førte an som vanlig

Juvet opp fra Buret

Her er turreferat fra mandagstur nummer 19 i 2020:
I året 1997 arrangerte TFL NM i langdistanseorientering. Til det mesterskapet ble det tegnet et nytt kart som fikk navnet Kula-Buer. Den delen av kartet som ligger nord for Ørsveien mellom Ånerødkasa og Kula er blitt skilt ut og har fått navnet Buretfjellet etter den lille plassen som ligger helt NØ i Gullundmosen.
Det var på den kartbiten det var lagt opp til tur på denne mandagen. Området er ikke stort, så det egner seg ikke for de som er ute etter
spesielt lange turer.
Litt kortere tur denne gang
En noe kortere tur er vel ikke helt ille en gang i blant. Vi får si at den ble en slags introduksjon til et område som ikke er spesielt mye brukt i tursammenheng.
De mange små-åsene er flotte å gå på selv om det nesten ikke er en sti å oppdrive. De turglade har der en liten perle å vandre i. Været var meldt å bli grått med innslag av nedbør.
Likevel var vi 11 som sto klare kl.10.00 for å «kaste seg» inn i en ukjent verden. Det startet med en kort veivandring langs Blakkmosen før vi stakk opp på den første åsen.
De som syntes at terrenget der var vanskelig å gå i hadde muligheten for å tre av, men det var det selvsagt ingen som gjorde.
Alle var fornøyde med den lille forsmaken. I rolig tempo med småstopp med jevne mellomrom fikk vi sveipet over det meste av det turegnede terrenget.
Tre turmål verdt å besøke
Juvet i nord, Buretfjellet (332 moh) og Blanktjern er 3 turmål som en tur der bør ha med.
Om Buretfjellet er høyeste punkt vi var innom synes noe tvilsomt. Det var ikke mange regndråper som dryppet på oss. Noen steder var det bra med fuktighet, men det burde ikke komme som noen overraskelse etter høstens mange nedbørområder over landsdelen vår.
I 3t og 15 min var vi ute, inkludert vel 30 min bålrast.