Kveldsvandring i Ulveholtets rike

Camilla vant og flere Gimle-løpere på startstreken
13. november 2023
156.000 stolpebesøk i Halden!
14. november 2023
Her er turreferat fra MANDAGSTUR NR.18, 13. november  2023:
Årets kveldstur-vandring ble lagt til Ulveholttraktene. Vi tok valget å starte kvelden tidlig for å få med oss den gradvise overgang fra lys til mørke mens vi var under vandring.
Kl. 16.00 la vi ut fra Ulveholt-parkeringen. Da skinte sola. I det flotte været vi fikk denne mandagskvelden ble det ganske fascinerende å oppleve hvordan natten mer og mer fikk overtaket på vår vei, først innover på Ulveholtveien – og siden på stien forbi Gruvehytta og mot tårnet og til sist fram til Einerhaugen og Ulveholtet. Da hadde mørket fått fullstendig overtak.
Etter litt vandring rundt på tunet på den gamle plassen, fortsatte vi på Ulveholtveien videre innover i storskogen. Da vi kom til skilt og merking mot Fosserkoia tok vi inn til venstre der.
Ganske fort kom vi i kontakt med Lamyrbekken som slynger seg gjennom det forholdsvis flate terrenget i starten. Meander-landskap kalles det.
Det er utrolig flott å gå der i dagslys, og det er ikke mindre spennende å gå der i mørket når vi bare aner elveløpet fra de mange kloppene.
Da det begynte å bli brattere oppover mot Fosserkoia ble det rolige elveløpet erstattet av en brusende elv ( egentlig er det jo omvendt, men vi gikk jo motstrøms ).
Det var vederkvegelse å ta seg 5 min. i den bratte lia og se og høre Lamyrbekkens kraftige høstbrus i novembernatten!.
Ved koia kom spørsmålet: Ute eller inne?
Det var en stille kveld og det hadde helt sikkert vært veldig kos å se flammene stige opp i svarte natta. Men, det ble inne.
Vi la merke til at alle hyttene i Kommuneskogen hadde ryddigere forhold enn vi tidvis har opplevd før om årene. Selv om vi alltid har med oss kubber i sekken «stjal» vi denne gang noen fra Fosserkoias lager. All ære til dem som ordner med ved på hyttene!!
Pølsegrilling og kaffekok var hovedingrediensene i vårt timelange koieopphold. Vi har mange gode minner derfra, og i kveld ble et nytt lagt til.
Vi ble enige om å dra tilbake til Ulveholtet i våre egne far, men fra Ulveholtet til P fulgte vi stien som danner vestgrense for kommuneskogen.
Det ble det siste på en behagelig 7-8 km kveldstur for oss 8 som valgte å bruke noen timer av 13.november i storskogens mulm og mørke.