Bredo slet seg til 2.plass i Vasaloppet

MANDAGSTUR til Halle-Vagnaren
26. februar 2024
Mandagstur ved havet
6. mars 2024
Gimle IFs gode skiløper, veteranen Bredo Glomsrød, har  gjennomført nok en utgave av Vasaloppet. Denne gangen under svært vanskelige forhold.
Likevel, Bredo tok 2.plassen i sin klasse H-70, og gikk inn på tiden 5.52.25, 24 minutter etter vinneren Berlanda fra Italia.
I fjor gikk han inn til tiden 5.00.44. Da vant han klassen sin.
Bredo var eneste deltaker fra Gimle IF denne gang.
Bredo sier etter løpet: » Forholdene under årets renn var mye vanskeligere enn i fjor. Jeg må skylde på det, for kroppen var brukbar. Men vi gikk på morken snø og det gjør at spora forsvinner etter hvert, og det gjør det vanskelig å stake med stavene. Jeg staker hele veien, og når man ikke får respons på stakingen, er det tøffe tak.
Vanligvis har jeg en god følelse, når ski og føre er bra. Denne gang fikk jeg aldri den følelsen, og følte at jeg ikke hadde truffet.»
Bredo startet i pulje 2 og som vanlig ble det kødannelse i starten.
«Dessuten var det svært fuktig og vi måtte over en stor vanndam like etter start. Nei det ble hardt dette her», sier Bredo, som likevel er ved godt mot.
Når vi spør om han er klar for neste års Vasalopp, sier han diplomatisk: » Man føler seg maroder i kroppen etter å ha staket i nesten seks timer. Vi får se.»
Vi gratulerer Bredo med innsatsen!
PS: Nordmannen Torleif Syrstad fra Lundamo vant herreklassen totalt sett med tiden 3.52.43. Dameklassen ble vunnet av Emilie Fleten med tiden 4.23.06.