Den nye trimløypa på Venås ble fin

Siste nytt fra styret
16. mai 2023
Maraton-debut for Benjamin
4. juni 2023

Fra Venstre Anette Henning og Kjell Hagen

Her ser du hvordan de nye styrketreningsapparatene ser ut. Her kan alle de store muskelgruppene trenes.
På det store bildet øverst åpner Anette Henning (Berg sparebank) og Kjell Hagen (Sparebank1Stiftelsen Halden) 
trimløypa - med Sverre Fossaas (t.v.) og Tor Hernes (t.h.) som snorholdere.

Det var stor stas da den nye trim- og aktivitetsløypa ble åpnet på Venås onsdag 24. mai. Etter et drøyt års planlegging og arbeid ble det både klippet snor og holdt tale.

 

  • Denne trimløypa er et gratistilbud til hele byens befolkning, og vi tror at den vil bli populær, ikke minst blant barn og unge.

Sa Gimle IFs leder, Morten Paulsen, da han takket bidragsyterne som har gjort dette prosjektet mulig.

HØYTIDELIG ÅPNING

Anette Henning i Berg sparebank og Kjell Hagen i Sparebank1Stiftelsen Halden var begge spesialinvitert til å klippe snor som et synlig bevis på at trimløypa nå er åpnet. Skjønt snor; et rødt bånd som ble skjært av med kniv er vel en mer korrekt beskrivelse av det hele. Men uansett, handlingen var et synlig bevis på at løypa nå kan tas i bruk.

SEKS APPARATER

Dette er hva folket kan finne i Venåsskogen fra nå av:

  • Det er satt ut og montert opp seks ulike styrketreningsapparater rundt på ulike plasser i lysløypa oppe på Venåsen. Her kan man trene alle mulige muskler i kroppen ved hjelp av egeninnsats. Det er noe for armene, magen, beina og ryggen. Og et eget balansehinder, der du kan teste om du har god balanse. Med javn trening vet jo alle at man blir bedre og sterkere med tid og stunder.
  • Det er satt opp skilt ved hvert apparat som gir tips om hvordan du kan trene. Dette vil gjøre det enklere å trene riktig. Det er en viktig del av treningen med styrke.

BARKFLIS

Firma Erling Grimsrud har sørget for grunnarbeidene. De har støpt ned hindrene i bakken så de skal stå solid og tåle en støyt.

Den ivrige dugnadsgjengen i Gimle IF har gjort finishen. Lysløypa er ryddet og det er kjørt på barkflis som er lagt under alle treningsapparatene. Riktig fint har det blitt. Apparatene glir godt inn i terrenget langs med lysløypa.

HELÅRSTILBUD

  • Det som er fint med denne løypa er at den kan brukes hele året. Om vinteren er det lys i lysløypa og alle de seks apparatene er plassert slik at de lyses opp fra lys i lysløypa.
  • Det er fint å se er at apparatene allerede er tatt i bruk, og folk virker fornøyd. Jeg vil oppfordre andre idrettsklubber og skoler til å prøve ut løypa. Prøv å legge en treningstur hit, så finner du fort ut om dette er noe for hver enkelt, sa Paulsen.
  • Løypa som apparatene er satt opp i måler ca 1 kilometer som er slags rundløype, og dermed kan styrketreningen kombineres med løpsrunder.

GOD STØTTE

Kjell Hagen og Anette Henning syntes begge at dette prosjektet ble veldig fint, og begge presiserer at de bidrar med penger til slike prosjekter som favner alle.

  • Dessuten det flott at det er et gratistilbud. Med økt kostnadsnivå er slike tilbud gull verdt, sa blant annet Anette Henning.

Gimle IFs trofaste dugnadsgjeng hadde også møtt opp for å få med seg snorklippingen, og ikke minst satt kommentarene løst da Henning og Hagen fikk prøve ett av hindrene.

Begge har noe å gå på når det gjelder mangemuskler, men da er det fint at nettopp disse kan trenes opp i denne løypa.