Fin tur i tjernparadiset!

Nå kan du bestille Gimle-treningstøy
24. november 2023
Siste nytt fra styret
28. november 2023
Her er turreferatet fra MANDAGSTUR NR.19 27. november 2023:
Mange gir uttrykk for at november måned er en «tung tid» å komme gjennom. Sent lyst og tidlig mørkt og ofte kan det være både vått, grått og vindfullt. Så kan det også opprinne dager som 27.nov. 2023 med nesten skyfri himmel, 4-5 kuldegrader og bortimot vindstille. Slike dager er gull verd for sånne som oss som har naturen som tumleplass!
Turen til Ankerfjellas «tjernparadis» skulle være en retro-tur fra mai 2021. Litt forviklinger i området rundt Lindtjernungen gjorde at vi «mistet» noe tid med det til følge at det ble noe vandring i «ukjent terreng».
Vi var 11 stykker som dro avgårde fra parkering ved Lille Remne. Etter noen hundre meter på Stangebråtveien brøt vi av til venstre og fulgte et gammelt kjørespor opp til blåmerket sti, Pålebakkene kalt. Den fulgte vi sørover. Da vi fikk Halvfarstjern i sikts avstand var vi inne på dagens hovedkart. På høyde med den nordligste del av Langetjern dreide vi inn på tydelig sti i retning tjernet. Vandringen langs hele østsiden av Langetjern er en vakker opplevelse. I november med barmark er stien på sitt tydeligste.
Bålrasten ble lagt like ved 5. Flammende bål, furuer til ryggstø for de som liker/trenger det og novembersol rett imot. Livet er perfekt!
Da vi nådde rasteplassen fra 2021 startet forviklingen. En som heter Trygve skulle ta et bilde, …..men hvor var telefonen? Alle bukse- og jakkelommer samt tursekk ble fintrålet, men med negativt resultat. Turfølget satte resolutt i gang operason «finn Trygve sin telefon». Og søket ga resultat: Gamlingen hadde fomlet da mobilen skulle tilbake i jakkelommen da vi satt på rasteplassen. De to første som nådde tilbake hørte kiming i lyngen, og dagen var reddet for Trygve!!
Takk alle sammen for eksemplarisk igangsatt aksjon!
Som følge av hendelsen ble løypa lagt litt om der inne mellom Langtjern/Lindtjernungen/Lindtjern og Breidtjern. Sistnevnte, som bar navnet Lundebredtjern fram til 2018, fikk vi sett, men på litt mer avstand enn planlagt. Oppe på åsen øst for Holmetjern kom vi igjen i kontakt med vårt far fra 2021. På et lite strede våget vi oss ut på isen etter at en vågal turdeltaker hadde kommet vel over.
Det lå i planen at vi skulle dra om Gøtelitjern og «Drit i kring», men da vi var tilbake ved blåmerket sti var dagen så langt framskredet at vi bestemte oss for å dra mot Pålebakkene igjen og til P.
PS! Nye telefonforviklinger oppsto etter start på hjemveien. En sjåfør kjørte 200 – 300 meter med en telefon liggende på taket uten at den rakk å falle av!! Snakk om tur med telefonforviklinger!
Noen blir nok påminnet om hendelsene i ettertid, men skal nok klare å stå i det!
Årets siste tur er planlagt til 11.desember.