31. august 2021
Hyggelig tur i Høiåsmarka
6. september 2021

Årets Veteranmesterskap i Halden er nå over, med sprint fredag 3. september, langdistanse lørdag og avsluttende mellomdistanse søndag.

Gimle IF stilte med mange løpere og det ble både sølv og bronse til tre av våre løpere.

Willy Grønstad tok sølvet i sprinten i H 70, mens Trygve Fosse tok bronsen i H 80, både på sprinten og på mellomdistansen. Johanna Ytterbøl tok bronse på mellomdistansen.

Også Tore Moen tok en sterk 2.plass i Direkte-klassen på langdistansen.

Sprinten

Tar vi for oss våre damer på sprinten så tok Heidrun Mattick en 7,plass i klassen D75 med 12 startende.

Johanna Ytterbøl ble nummer fem av fem i klassen D80

På herresiden var det altså Willy Grønstad som slo til igjen med en sterk 2.plass i H 70, bare åtte sekunder bak gullvinner Tor Sørevik fra TIF Viking. I samme klasse løp også Johnny Kitterød bra. Han ble nummer 18 av 34 startende, bare 3 minutter og 46 sekunder bak vinneren.

I H80 var Trygve Fosse i slaget og tok bronsen, bare 46 sekunder bak vinneren Anders Taraldsrud fra Indre Østfold OK. I denne klassen startet 17 løpere. I samme klasse ble Torbjørn Bjørlo nummer 12.

Tore Moen løp også bra og tok en 6,plass av 12 startende i H 45

Martin Glomsrød tok en fin 16.plass av 27 i H60, mens Morten Paulsen ble nummer 21 av 35 i H 65.

Langdistansen

På langdistansen i Aremark ble Heidrun nummer 13, mens Johanna ble disket.

Martin tok en 24. plass av 47, mens Willy tok en 7.plass av 44, bare 4 minutter og 29 sekunder bak vinneren.

Trygve Fosse fikk det ikke like godt til å stemme denne gang og ble nummer 16 av 21.

Tore Moen tok en sterk  andreplass i Direkte A-klassen denne dagen.

Mellomdistansen

Mesterskapet ble avsluttet med mellomdistanse og også her var det ni fra Gimle med.

Trygve Fosse slo nok en gang til med en sterk 3.plass i klassen H 80 og sikret seg dermed to medaljer i løpet av mesterskapet. Han var bare 4,40 etter vinneren Harald Lundhaug fra Moss i en klasse som samlet 25. Torbjørn Bjørlo ble nummer 23 i samme klasse,

Også Martin Glomsrød gjorde det skarpt. Han slo til med en start 5.plass i H60. Han var bare 4,10 minutter etter vinneren Arild Kirkerød fra Sarpsborg.

Willy Grønstad tok en 23.plass, mens Johnny Kitterød ble diskvalifisert denne gang i H 70.

Heidrun tok en 11.plass av 17 deltakere, mens Johanna denne gang tok en 3.plass av fem deltakere.

I H65 tok Morten Paulsen nok en 21,plass av 32 startende.

Eva Steffensen deltok i Direkte B-klassen men ble diskvalifisert.