Fornøyde sveitsere på Venås

Nå blir det hogst i Venåsskogen
12. juli 2023
Tur til Trollnestjernet
14. august 2023
Rundt 20 sveitsiske o-løpere har i sommer, i tidsrommet fra 28. juli til 5. august, overnattet på Venåshytta, og hatt denne som base for en treningsleir i Halden.
Vi har fått en liten rapport fra dem etter oppholdet. Der skriver de blant annet:
«Vi er en gruppe o-løpere fra en liten region i Sveits, som bestemte oss for å oppsøke et område med for oss, ukjent terreng, for å gjennomføre en treningsleir.
Vi hadde kontakt med folk som anbefalte oss å prøve Halden-regionen og de anbefalte Venåshytta.
Det viste seg at Venåshytta var perfekt hovedkvarter for en slik treningsamling. Hytta er romslig og passer fint med plass til mange folk. Den har et stort kjøkken og store rom (den store peisestua) som egner seg godt for felles måltider, og for brettspill og annet utover kveldene.
Dessuten god plass til å sove og hvile.
Alle sammen likte hytta godt og vi følte oss som hjemme.
På dagtid trente vi alltid i terrenget i marka ved hytta og på kveldene lagde vi mat og spiste alle våre måltider på hytta. Enkelte av lunsjene tok vi på hytta for å få med oss  de tv-sendte VM-løpene fra vårt hjemland Sveits. De  sendingene viste vi på det store lerretet i den store peisestua.
Til slutt skriver gruppas leder, Gianni Guglielmetti, at de følte at terrenget var o-teknisk interessant og at treningene ble vellykket.
  • Alle sammen lærte noe nytt o-teknisk og vi kommer til å huske denne treningsleieren!
 Gimle IF takker gjengen for at de valgte Venåshytta og Halden som treningssted.