Herlig vårstemning i Ankerfjella

Bredo gikk sterkt i Birken
20. mars 2022
Kjell har forlatt oss
28. mars 2022
Her er referat fra MANDAGSTUR NR.5 2022:
Noe av bakgrunnen for at denne turen ble satt opp var at «turmaker» var nysgjerrig på strekningen fra Elgsmyrøfse og opp til Hauglund.
Det fikk jeg 11 andre med på. Planlagt parkering var ved starten på stien til bl.a. Nansens hotell. Den plassen har med årene (av en eller annen merkelig grunn) blitt betraktelig forminsket, så vi måtte sette bilene på alternative plasser rundt om.
Men klokka vel 10 var alt klart for avmarsj.
Sola skinte og fuglene sang (var det noen som sa).
Turen startet forbi to navnløse tjern. Kort etter hadde vi Hestekolltjern på venstre hånd og med Hestekollen tronende bak. Vel ute på veien dreide vi mot høyre og hadde grus under støvlene i 6 – 700 meter.
TURRENN-STI
Da startet vi på etappen som det var knyttet mest spenning til. Var stien oppover mot Hauglund såpass bra at den ble hyggelig å vandre på.
Stykket fra Elgsmyrøfse og mot Elgmosen mante frem gamle minner, ikke på grunn av at vi kjente oss igjen, men fordi noen av oss for ca 35 år siden gikk tur-renn der. I noen år i siste halvdel av 80-årene var noe av traseen yil Ormtjernrennet lagt akkurat der vi gikk.
Det var ingen problemer med fremdriften. Et pluss var det at naturen nordover hadde flere spennende passasjer. Langetjern dukket opp. Selv om vårjevndøgn er passert holder vinteren fortsatt et visst grep der ute i skogene. Alle tjernene har fortsatt et bra lag med is. Skal du gå langs vannkanten ved Langetjern må du velge vestsiden i ly av Stuedalsåsen og Styggmyråsen.
TENTE BÅL
Fineste rasteplass er å finne ved Mellemtjern. Litt opp i høyden på nordenden av tjernet er det flott å ta pause. Grunnen til at vi fortsatte litt til var at det var litt bevegelse i luften. Da tok vi ikke sjansen på å tenne bålet der. Men i litt avstand fra Karstentjern fant vi bålplass i ly av en rotvelt. Skogskaffen var berget!
VÅRTEGN
Mens vi satt der og hygget oss med mat, drikke og godprat fikk vi årets første hilsen fra våren og sommeren som ligger klar i startgropen: En sitronsommerfugl flakset rundt mellom lyng og mose. Mon tro om den fant det den letet etter?
TIL KRAPPETO
Det var fortsatt greit å følge sti oppover mot Hauglund. Nede på vei 21 ble vi asfaltvandrere i ca 200 m før vi dreide mot venstre og fulgte den gamle ferdselsveien ned til Krappeto.
Fergen lå på plass, men rutetidene er ikke helt klare ennå, så vi nøyde oss med å beskue den flotte plassen fra avstand denne gang.
Turens tyngste metere var de første opp fra Krappeto, men etter noen få hundre meter flatet terrenget ut. Vi fulgte kurs mot gamle Aremarkveien og fulgte så den fram til P. Det må nevnes at de synene som møtte oss på den korte veistrekningen ikke er innbyggerne i vårt distrikt verdig. Makan til søppel!!
En fin tur var til ende. Det ble en vandring på opp mot 9 km i et makeløst flott vårvær. Litt is og snø er det fortsatt i skogen, men det tar ikke mange dager nå før våren har tatt helt over.