MANDAGSTUR NR. 10. 2015. 11 mai.

Oppdatert Funksjonærliste Nordeajogg er lagt ut.
16. april 2015
«MANDAGSTUR» NR. 11 2015. Tirsdag 26.mai. (NB!)
14. mai 2015

Vi vender tilbake til Degernesfjella.

Kjører fylkesvei 22 til Velund, svinger til høyre ved merket Sandbekk, krysser broa mellom Greåkersjøen og Skjeklesjøen og ser Elnessjøen til venstre. Fortsetter til innkjøring Sandbekk mølle. ( Tenker at vi kan ta en stopp der på veien tilbake, for den er vel verdt et besøk ).

Men i første omgang betaler vi bompenger  –  kr. 30  –  betales av passasjerene. Vi kjører så innover i fjella forbi flere gamle setre: Lassebråten, Lannemseter, Hellersetret og helt inn til Sølvskuttseter der vi parkerer. Flere tjern passeres også på veien innover: Djupetjern, Holmetjern, Merratjern og Prestedammen. Alt dette ser vi gjennom bil-  vinduet.

Fra parkering drar vi på kommunalt merket sti i retning  SØ  til Slaveruddalen. Vi krysser den og kommer opp på høyden der Seterberg røs ligger på 254 moh, har gapahuk og gravrøys. Røysa er grensemerke mellom Rakkestad og Aremark. Vi er nå ikke langt fra Bolsbota, valfartssted fra m. alderen. Vi kan sette dekkene fra oss på Seterberg røs, for vi følger samme stien tilbake.

Lunsj på Seterberg røs??

Vi drar så tilbake til Slaveruddalen, dreier mot SV til Lille Bjørvann og følger det på SØ-siden til vi treffer på på traktorvei som har NV-over til Øvre Sandvann. Der skal vi innom den restaurerte seteren Haugseter. Er været fint bør vi ta oss en kaffeskvett der. Etter pausen er det kort til P.

Som tidligere nevnt foreslås det en stopp på Sandbekk mølle på hjemveien. Det kan bety at vi er noe senere tilbake i Halden enn vanlig.

Vi bør nok basere oss på matpakke, men kanskje vi kan koke oss en «Bjørn-kaffe» på Haugseter? En liten kubbe eller to kan være ok å ha i sekken.

Vel møtt til mandagstur !!

Coop/Næridsrød kl. 10.00.