Det blir tur til Kornsjøtraktene

Til fots fra Kula til Hafsrød
18. mai 2022
Vi foretar omrokkeringer i styret
30. mai 2022

Dette er Mandagstur nr.10 30. mai:

Vi søker oss til  grenseområdet helt sør i Halden denne gang. Var og søkte opp tur-o-poster i åsene nord for stasjonsbyen Kornsjø sist helg og fikk gjenoppdaget  hvor flotte områder det er der sør. Gamle minner dukket opp fra den gang Paulsbo IL var et aktivt lag på flere fronter. Vel hjemme fant jeg fram et kart fra o-løp de arrangerte i 1986. Løypene var lagt i akkurat det samme terrenget hvor MANDAGSTUR nr 10 er tenkt.

Noe er spikret angående angående turen : Det blir vandring på kryss og tvers i terrenget rundt Løksvannet og noen poster dukker opp, men det kan også skje at vi finner stien nordover til Haugbergfjellet naturreservat, at vi kommer til å vandre langs det nordligste av Nordre Kornsjø, at vi passerer kunstnerhjemmet Bjørnholtet, at vi titter innom Tomasgården retreatsenter, at vi vandrer gjennom boligområdene Høyden og Sundsåsen eller at vi tar oss en is i grensekiosken eller «loppisen» mens vi titter på DS Prøven.

Denne turen kan by på litt av hvert !

Vi bør vel fortsatt prøve å få til felleskjøring, men siden ferden går sørover denne gang blir det oppmøte på p-plassen på Festningen som ligger nærmest Iddeveien (rett sør for Gyldenløve).        

Dersom noen fortsatt vil kjøre for seg selv er parkering på Kornsjø ved velhuset. Det er første hus på venstre hånd etter at KORNSJØ – skiltet er passert. Trenger noen skyss til p, kontakt turleder. Avreise fra p kl.10.00.

Vel møtt til nok en mandagstur !