Nyttig og viktig livredderkurs

Berby-tur i strålende vårvær
8. februar 2022
TIPPETRIMMEN AVLYST
12. februar 2022

I underkant av 20 Gimle-medlemmer møtte opp til livredderkurset på Venås onsdag 9. februar, holdt av Johan Spørch Thoresen. Han er i dag pensjonist med tittel nasjonal paramedic. Han er ellers tilknyttet universitetet i Oslo, avd. Helsefag som timelærer, Instruktør ved redningsakademiet RS og facilitator for NLA( luftambulansen.

Kurset var delt inn i fire punkter:

Anatomi

Pasientsjekk

ABCDE-rutinen

og bruk av hjertestarter (DHLR)

Kurset var i første rekke ment for de som har hyttevakt. Vi har en hjertestarter og denne kan være nyttig å vite bruken av hvis det skulle oppstå en situasjon på hytta under en søndagsvakt.

I etterkant av dette kurset vil det nå bli satt opp informasjon om rutinene for livredning der hjertestarteren er plassert, slik at hyttevaktene kan gjøre seg kjent med bruken av starteren og hvordan hjertekompresjon og livredning skal utføres.

Et tankekors er at det vil ta minst 15 minutter før en brannbil kommer til Venås, hvis det oppstår brann, og at det vil ta rundt 20 minutter før et redningshelikopter kan lande der, i følge kursholderen.

Det er fortsatt viktig å huske å ringe 113, åpne luftveiene og starte hjertekompresjon med regelen 30-2 hvis personen som skal reddes er uten pust.

Det fine er at hvis vi får bruk for hjertestarteren så vil den fortelle oss hvordan den skal brukes.

Vi takker Spørch Thoresen for et meget nyttig kurs, som vi sikkert skal gjenta også i tiden framover.