Sørpeføre til Venås

Årsmøte i Gimle IF 4. mars 2024
9. januar 2024
Fornøyde Gimle-gutter gikk Marcialonga
28. januar 2024
MANDAGSTUR NR.2 22. januar 2024. Tur-referat:
De ytre forholdene lå slett ikke til rette for en skogstur av det «vanlige slaget» denne gang. Overgangen fra nydelig vinterlandskap til det vi liker å kalle «typisk Halden-vinter» kom brått. I løpet av noen nattetimer var skogen forvandlet til 30-40 cm med sørpe.
Ikke mange som legger ut på skogstur under slike forhold. Vi var 4 som vurderte forholdene som «akseptable», og vi møtte en som var av samme mening – «Gimle-jenta Heidrun».
Presis kl.10.00 vendte vi nesa mot Venåsmarka og la ut på det som må være historiens korteste Mandagstur. Den marka her reddet oss mange ganger når forholdene har vært utfordrende vær- eller føremessig.
Det ble en del «stabbing» og «vassing», men når vi tok skritt for skritt i VÅRT tempo så gikk det forbausende bra. Etter godt og vel en time sto vi ved Venås-lavvoen. Vedkubbene på Venås var litt fuktige, så det krevde litt tid før flammene nådde ønsket høyde. I takt med større og større varme fra bålet løste vi flere og flere «problemer», enten det gjaldt dårlige håndballresultater, vindmøllepark i Ankerfjella, ødeleggelse av Førdefjorden osv.
Hjemturen gikk på kjøkkenløypa, via Petras plass og til Ulvås. Vel 5 km ble det å gå og det brukte vi tre og en halv time på.
Er det noen som kommer på gode turforslag med de krevende forhold vi opplever denne vinteren, så vet dere hvor de kan leveres!