Tid for bål i novembermørket

Tippetrim i typisk novembervær
15. november 2021
Mandagsturen til Degernesfjella
22. november 2021
Bålgutta som var med på turen denne gang. Foto: Svein Nøvik
Her er referat fra MANDAGSTUR NR.14 2021:
På den nederste Venås-parkeringen, i lett tåke, med hodelykt på pannen og ellers godt utstyrt for noen timers opphold i Venåsmarka, sto 12 mann klare til avmarsj kl. 17.30.
Mørket hadde senket seg over landskapet. Gimle IF – mandagsturer`s årlige mørkevandring sto for tur. For 280.gang skulle vi ut på mandagstur.
Det ble annonsert med vandring på de minste stiene i marka og sånn ble det.
For de som ennå ikke vet det:
Venåsmarka er et eldorado for alle som søker etter å gå tur utenom det som kalles allfarvei. Mange er skeptiske til å bevege seg utenom denne såkalte allfarveien pga redsel for å gå seg vill.
I Venåsmarka er det simpelt hen umulig å gå seg bort. Det er langs de små stiene at man oftest treffer på markas små hemmeligheter. På en kveldsvandring i november er det ikke så enkelt å oppdage disse hemmelighetene. Da er det nok å la lysstrålen fra lykta sveipe rundt mellom trestammer og fjellknauser. Den som ikke da får tanker og fantasier om skogens fortreffeligheter, ja……..
Dagens runde, som er et vanlig innslag i vår bildeserie til turene, får de som er utstyrt med egnet redskap ta seg av denne gang. Det ble mange svinger og retningsendringer, så en korrekt håndtegnet rute blir bortimot umulig å tegne.
Mener å ha oppfattet under turens gang at opptil flere av deltakerne flere ganger var i sterk tvil om hvor i terrenget de virkelig var.
Da tiden for å opprette kveldens base kom, og det gikk opp for folket at vi befant oss bare ca 150 m fra Venåshytta, ja da ble overraskelsen stor.
På en nydelig liten glenne i skogen «slo vi leir». Her fikk vår eminente bålbygger virkelig sjansen til å utfolde seg. Selv om ikke alle kubbene hadde samme lengde og tykkelse fikk vi en god leksjon i hvordan det skal gjøres. Snart steg flammene høyere og høyere mot den tåkegråe himmelen, godsak på godsak ble løftet fram fra sekkene og vi fikk oppleve riktig trivelig bålkos.
Siste biten av turen fortsatte selvfølgelig på de smaleste stiene, og da vi var vel framme ved p hadde vi tilbakelagt like i underkant av 6 km og vi hadde suget inn novemberluft i godt og vel 3 t.
Takk til alle for en trivelig kveld!