Tur nummer 257 gikk i Fjella!

Årsmøtedato og hytteåpning bestemt
10. juni 2020
Sommer-o-skole på Venås
21. juni 2020

Her er Svein Syversen foran hytta si.

Myrulla var det det flotteste på denne turen

Her er referat fra MANDAGSTUR NR.12 2020:

Det måtte 257 mandagsturer til før vi lot skrittene våre innta «Fjella», men for en flott introduksjon vi fikk, da vi først våget oss så langt bort fra Halden.

Svein viste vei

Vi var heldige og fikk Fjella-kjenner av første klasse – Svein Syversen – med på turen. På sin rolige reflekterende måte ledet han oss til flere av de sentrale vannene i området vest i Fjella på begge sider av kommunegrensen mellom Rakkestad og Indre Østfold. Det var meldt om høye temperaturer og varselet slo til.

Da vi nådde fram til Sveinsbu i halv tre- tiden viste termometeret 31 grader! Merkelig nok så det ikke ut til at varmen skapte problemer for noen av de 10 som valgte å legge ut på turen. Fornuftig tempo, skygge under trekronene, god væskepåfylling og forfriskende bad i både Ertevannet og i Langgard var medvirkende årsaker til det.

Vet ikke nøyaktig hvor mange km vi la bak oss, 12-14 kan jeg tenke meg. På det brukte vi 6 t.

Start ved Honningen
Turen vår startet ved Honningen. Det er så idyllisk og flott der at med en gang vi så vannet med alle de flytende myrøyene, så var det med på å skru forventningene til turen flere hakk opp. Flotte stier, klopper, ja, endog en hengebro, ledet oss gjennom Honningen-området og inn i høydepartiet ved Høgås og videre fram til sørenden av Langgard. Der hadde vi en liten drikkepause på en av de mange små oddene vi finner der.

Det ble badet

Kursen hadde hittil vært N/NØ og det fortsatte den å være et stykke til før vi dreide mot SØ og kom fram til Sørbyseter. Det er den av de mange setrene som har vært i Fjella som sist ble nedlagt. Akkurat som med Svein, også vi andre undrer og forundrer oss over det livet som i så mange år utspilte seg i disse skogsområdene. Fra seteren dro vi rett nordover og var snart ved sørspissen av Ertevannet. Det nærmet seg lunsjtid, og den tok vi ved den 4. hytta på vestsiden av vannet. Må bare nevne at den 3. hytta bar det artige navnet «Trøst i nød»! Lunsjplassen var som skapt for oss; Sol for dem som ønsket det, skygge for de fleste og et herlig badevann!

Etter en god hvil gikk ferden sørvestover på litt smalere sti. Det bar forbi hytta ved Lomtjern og fram til Seterstien. Vi fulgte den et stykke i retning Sørbyseter, men dreide til venstre før vi rakk så langt og kom fram til Langgards sørøstre hjørne. Derfra fulgte vi den «nykloppede» stien nordover til Sveinsbu.

Det er Sveins flotte paradis. Håper rødvinen smaker når du sitter på terrassen og skuer sørover i landskapet. Ny pause, litt mat og drikke og nok et herlig bad ventet. Siste etappe gikk på vestsiden av Langgard, over Høgås og på allerede kjente stier ut til Honningen P. Takk Svein for godt valg av rute, gode opplysninger og tankevekkende resonnementer. Fjella fikk flere nye venner i dag!
Mandagsturene tar nå en sommerpause fram til 24.august.Håper tidene vi har opplevd i vårsemesteret er historie da. Men det har tross alt gått bra med oss. Men slutt for all del ikke med å gå turer. I Halden-markene ligger det 90 turmål og venter på deg. Jeg tenker på tur-o.
God sommer til alle våre turdeltakere!