Mandagstur til Sarpsborg

Gode støttespillere for Gimle IF
10. september 2021
Tur til Saghytta og Guttersrødåsen
21. september 2021

Mandagsturene går på kjente og ukjente stier.

Slik blir MANDAGSTUR NR.10 2021, som avvikles 20.september:

På denne turen parkerer vi i Halden kommune, mens «99,99%» av turen går i Sarpsborg. Parkering er på Fjerdingveien mellom Guttersrød og Guttersrødkasa. Hovedparkering er merket P. Ved kryssene (litt nord for P) er det mulig å parkere dersom oppmøtet er stort. De som kommer først fram må parkere slik at det blir plass til flest mulig biler.

Så til turen: Vi krysser vassdraget helt sør i Langen og fortsetter nordover med stedvis nærkontakt med Langen før vi dreier nordvestover langs elven mellom Langen og Børtevann. Derfra tar vi en snartur opp til  Saghytta. Videre nordvestover går vi med nærkontakt til både Børtevann og  Grøvletjern. Så drar vi forbi Brodalskasa, stiløst over Brodalsåsen fram til en gruve. I nærheten av Brodal er det en gapahuk som kan være en brukbar plass for en rast.

Vi fortsetter så sørøstover på sti og siden stiløst opp på Guttersrødåsen. Vi kommer til å krysse Revedalen og så søke oss nedover mot vassdraget som går mellom Langen og Bergsjøen. Vel nede vil små tråkk lede oss nordover til broen og så kjent vei tilbake til P.

Vi må regne med fortsatt tørr skog, så bålet får vente så lenge.    

Avmarsj blir som vanlig kl.10.00 og vi ønsker vel møtt!