Ny klatrepark på Venås

Nå starter jobben med bergvarme på hytta
30. juni 2023
Nå blir det hogst i Venåsskogen
12. juli 2023
Nå har vi fått på plass en ny klatrepark på Venås.

Klatreparken består av flere klatreelementer. Den tradisjonelle klatreveggen er restaurert. Platene er skiftet ut og klatretakene, de steinene du trår og holder deg i, er rengjort og satt opp på nytt.

I tillegg har det i skogen bak klatreveggen kommet opp to typer klatretau og en zip-line.

Henrik Aune, som er sentral person i Klatring på Grensen, har levert og montert det som er i parken og mener at dette kommer til å bli populært blant de unge.

Klatretauene gir ulike utfordringer, som balanse og styrke og zip-linen gir alle en god frihetsfølelse.

I tillegg til alt dette er tauet i Venåsbakken, den gamle hoppbakken til Gimle, byttet ut med et nytt og mer sikkert tau. Her kan du utfordre deg selv med å klatre opp unnarennet og kjenne på hvor vågale hopperne var i gamle dager. Bakken ligger nord på Venås og det er merket dit med skilt.

Dugnadsgjengen i Gimle IF har kjørt på barkeflis som underlag, under klatreelementene, slik at alt ligger til rette for en fin opplevelse. Dessuten er det satt ut krakker der foreldre, voksne kan følge med på hvordan det hele går for seg.

Klatreparken er støttet av Berg sparebank, Halden Idrettsråd og Sparebank1Østfold/Akershus, og Gimles leder Morten Paulsen vil takke sponsorene for at denne parken har blitt en realitet.

Og fortsetter:

  • Vi kan nå tilby mange varierte aktiviteter for barn og unge på Venås. Foruten det som er nevnt i klatreparken, har vi ny trimløype med seks styrkeapparater på plass, vi har postene i Tusenmeterskogen, der barna kan lete etter alle dyrefigurene i skogen. Her er det gratis kart å få. Vi har lengdegrop, huskestativ og lekebil, sier Paulsen.

Så det er ingen grunn til å kjede seg i sommer. Venås er stedet for lek og moro.